Til hovedinnhold

Smarte løsninger for nybygg

Velg smarte løsninger når du skal bygge bolig.

Gulv og gulvvarme

Mange velger å legge tregulv i nybygg, og når gamle boliger rehabiliteres. Samtidig foretrekker stadig flere alle fordelene som oppnås med en skjult elektrisk gulvvarmeløsning. DEVI som er Europas ledende produsent av elektriske gulvvarmesystemer og termostater tilbyr flere løsninger for varme i tregulv uten at man trenger å støpe inn varmekablene.

Devicell DRY er polystyrenplater belagt med aluminium, spesielt utviklet for bruk under parkett. Platene gir god isolasjon mot underlaget og dermed minimalt energitap. Aluminiumen har freste spor for nedlegging av varmekabel og er tykk nok til at varmen distribueres optimalt under tregulvet.

Devifoil varmefolie er et alternativ til Devicell DRY som brukes der lav byggehøyde er spesielt viktig, for eksempel ved rehabilitering. Uansett hvilket alternativ som velges er det viktig at man bruker en Devireg termostat med kombinasjonsmuligheten romføler/gulvføler slik at man kan sette en maksimumsbegrensning på gulvvarmen. Tregulv, parkett og laminat tåler for eksempel maks. 27 °C.

På DEVI sine nettsider finner du mer informasjon om Devicell DRY, Devifoil og Devireg termostater.

Vi hjelper deg

Installering av gulvvarme er et område som krever fagfolk og fagkunnskap. Derfor skal montering og tilkopling av elektrisk gulvvarme alltid utføres av en autorisert/registrert el-entreprenør. La EL-PROFFEN hjelpe deg så du får en løsning som dekker ditt varmebehov.

Bestill elektriker

Fordeler med gulvvarme

Velger man å installere gulvvarme velger man samtidig en varmeløsning som gir mange fordeler:

Energiøkonomisk

Med elektrisk gulvvarme kan romtemperaturen senkes 1-2 °C, da varmen kommer fra gulvet og stiger oppover i rommet. Dette gir energiøkonomi uten at det går på bekostning av komfort og velvære. Gulvvarmen kan i tillegg styres effektivt med intelligente termostater som gir mulighet for å senke temperaturen periodevis, for eksempel om natten og i dagtimene når familien ofte ikke oppholder seg i boligen.

Komfort og velvære

Gulvvarme fordeler varmen jevnt i hele rommet og fungerer som èn stor vannrett radiator. Andre oppvarmingskilder gir konsentrert varme fra punktvise steder i rommet, noe som gir ujevne temperaturer i rommet. Med gulvvarme oppnår man den ultimative varmekomfort med deilig varme rundt føttene og behagelig varme i hodehøyde.

Ingen støvforbrenning

Man unngår synlige rør og radiatorer som samler støv, og den lave grad av luftbevegelse gjør også at det praktisk talt ikke føres støv gjennom luften.

Møbleringsfrihet

De fleste setter stor pris på den store møbleringsfriheten som oppnås ved en skjult varmekilde som elektrisk gulvvarme.

Vedlikeholdsfritt

Har man først installert gulvvarme slipper man å tenke på rengjøring og vedlikehold da hele anlegget er skjult.

Funksjonell bolig

Smarthus – styr alt med en fjernkontroll

  • Våkne til duften av kaffe og nystekt brød?

  • Styre varmen dit du vil?

  • Glemmer du å skru av lyset?

Kunne du tenke deg å styre det meste av boligen din fra en fjernkontroll, eller kanskje fra en PC på jobben eller mobiltelefonen? Det er mange systemer på markedet som kan styre lys, varme og alt annet elektrisk i boligen din. Spar penger og bruk energien når du trenger den.

Et praktisk og intelligent hus

Det smarte huset er ikke lenger en framtidsdrøm. Det fins allerede flere tusen smarte hjem i Norge, og stadig flere ønsker seg et mer praktisk og intelligent hus. Du kan velge mellom mange ulike løsninger og det trenger ikke koste skjorta.

Fjernstyring

I en smart bolig kan du styre det meste. Styringssystemet kan kobles til et panel på veggen, til PC´en, mobiltelefonen eller til en fjernkontroll. Dermed kan du betjene både varme, lys, elektriske artikler, døråpner og boligalarm like enkelt som du skriver en SMS eller skifter kanal på TV´en.

Tidsstyring

Med tidsstyring kan du starte og stoppe elektriske apparater når du ønsker. På den måten får du både økt sikkerhet og økt komfort. Et moderne styringssystem sparer energi og gjør boligen din mer funksjonell. I tillegg sparer du miljøet ved at du bruker mindre energi.

Bestill befaring eller installasjon

Kontakt oss for å høre hva han kan tilby akkurat din bolig.

Bestill elektriker